Summer bucket list 2020

Ensinnäkin, hyvää vappua kaikille! Minulla on ollut yleensä tapana tehdä kesälle summer bucket list, niin kesästä tulee usein otettua vähän enemmän irti. Etenkin nyt ''koronakevään'' jälkeen perinteiset kesänviettotavat, kuten festarit ja ulkomaanmatkat, eivät välttämättä toteudu, joten on hyvä keksiä vaihtoehtoista tekemistä. Itselleni nämä haasteet toimivat myös muistutuksena ottaa pieniä irtiottoja syksyn yo-kirjoituksiin lukemisen lomassa... Annan itselleni aikaa toteuttaa nämä haasteet aikavälillä 1.5-31.8.


1. Käy vaeltamassa.

Oon jo monta vuotta halunnut käydä kesällä vaeltamassa, mutta en oo saanut aikaiseksi lähteä :D Vaeltamisella tarkoitan tässä yhteydessä siis sitä, että vaellukseen sisältyy vähintään yksi yötä teltassa matkan varrella... 2. Tee roadtrip.

Valitettavasti mun ja parhaan ystäväni interrail peruuntui koronaviruksen vuoksi, mutta aina voi matkustaa myös Suomen sisällä, mikäli tilanne sen jo kesällä sallii! Olemme suunnitelleet, että tekisimme kaveriporukalla roadtripin Suomen halki, jonka aikana kävisimme esim. erään kaverini kotiseuduilla Savossa ja tietenkin myös Helsingissä. (Fun fact: en ole ikinä käynyt Savossa.)


3. Pidä joka viikko yksi someton päivä.

Vietän omasta mielestäni nykyään liikaa aikaa somessa. Haluaisin siis edes yhtenä päivänä viikossa oikeasti keskittyä elämään hetkessä ja nauttimaan läheisteni seurasta ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä... Suosittelen somepaastoa myös kaikille teille!


4. Maista vähintään 10 uutta jäätelöä.

Itse en ole koskaan kuulunut siihen mahtavaan porukkaan, joka on ehtinyt testata kaikkia uutuusjäätelöitä jo kevään aikana :D Haluan siis maistaa kesän aikana vähintään kymmentä uutta jäätelömakua / minulle uutta jäätelöä.5. Syö kokonainen pitsa yksin / hampurilaisateria ranskalaisilla ja juomalla.

Nämä kaksi on edelleen mulle pahimmat syömishäiriöön liittyvät pelot. Haluan siis haastaa itseäni suorittamalla vähintään toisen näistä kohdista vähintään kerran kesän aikana. Koska elämä on liian lyhyt siihen, että kieltää itseltään pitsat ja hampurilaisateriat!


6. Käy issikkavaelluksella.

Olen käynyt maastossa vaeltamassa islanninhevosilla lukemattomia kertoja, viimeksi syksyllä 2018. Se on niin hauskaa, että haluan ehdottomasti mennä uudestaan tänä kesänä, mikäli se koronaviruksen vuoksi on edes mahdollista...


7. Alasti uiminen.

Tämä haaste tuli yhdeltä seuraajaltani, hah :D Toteuttamiselle ei pitäisi olla esteitä, koska voin mummolassa mennä vaikka yksin keskellä yötä naku-uinnille rantasaunalle...8. Pint party.

Olen muistaakseni syönyt yksin kokonaisen pintin (= 500 ml ?) jäätelöä kaksi kertaa elämässäni. Mikä olisikaan parempi aika vetää jäätelö-överit kuin kesä. Ainakin uusi Ben & Jerry's Netflix & Chilll'd -pint houkuttelisi...


9. Tee eväsretki kanootilla.

Meillä on Kemijärvellä eräänlainen ''kesäpaikka'', johon kuuluu rantasauna tosi kauniilla paikalla. Olenkin lapsesta asti viettänyt siellä paljon aikaa ja myös veneily on tullut tutuksi. Ajattelinkin, että olisi tosi ihanaa joku kaunis kesäpäivä meloa kanootilla saareen tai läheiselle hiekkarannalle evästelemään!


10. Valmista perheelle kolmen ruokalajin illallinen.

Jälleen seuraajani keksimä haaste, ja r-a-k-a-s-t-a-n tätä ideaa! Välillä on mukavaa hemmotella omaa perhettä ja valmistaa niin alku-, pää- kuin jälkiruoakakin etenkin, kun saa itse päättää mitä kokkaa :DToivottavasti tykkäsitte postauksesta <3
Onko teillä tapana tehdä summer bucket listia tai onko teillä muuten vain jotain suunnitelmia kesälle? Ensi viikolla julkaisen todennäköisesti erään seuraajan toivepostauksen, jossa näytän teille, miltä mun tavallinen arkipäivä oikein näyttää :) Annathan palautetta tai ehdotat haluamaasi postausta kommenteissa!

Kommentit

 1. Kuulostaa hauskalta! En tee listoja etukäteen ettei mene suorittamiseksi, mutta eräänä kesänä listasin aina päivän lopuksi aika lailla kaiken kivan mitä tuli tehtyä. Sitten kesän lopuksi huomasi että kyllähän sitä on tullut touhuttua vaikka ja mitä! Vaikkakin pieniä asioita. Ei tullut sellaista oloa että kesä vain vilahti ohi ja mitään ei tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3
   Kuulostaapa todella ihanalta tuo sinun ''lista''! Itsekin yritän olla tarkkana sen kanssa, että ''haasteet'' ei mene ylisuorittamisen puolelle :D Siinä menee vain ilo kaikesta... Ihanaa kevättä sulle!

   Poista
 2. Tääkin postaus oli tosi kiva ja myös jotenki tosi valosa ja toiveikas. On tosi hieno juttu että sulla on haaveita ja tavotteita joihin pyrit! Muista vaan olla tarkkana ettei koko kesä tai noi yksittäiset jututkaan muutu suorittamiseksi.

  Vähän toisesta aiheesta: onko sulla jotain kokemusta Minnie Maudista tai HDRM:sta? Ootko kenties joskus kokeillut tai harkinnut kokeilla? Oon itse siis miettinyt kyseisen metodin aloittamista erinäisistä syistä, mutta tuntuu vaan että se on ehkä vähän liiankin hyvää ollakseen totta. Joten jos tiedät jotain aiheesta olisi kiva kuulla enemmänkin.

  Mutta kiitos taas piristyksestä tällä postauksella ja ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi <3

   Joo, mun kohdalla pitää kyllä todellakin olla tarkkana, ettei ala suorittaa niitä kivojakin juttuja... Yritän mennä fiilispohjalta ja katsoa ihan rauhassa, mitä ehtii/haluaa/jaksaa loppujen lopuksi tehdä :)

   En sanoisi, että oon varsinaisesti noudattanut kumpaakaan, mutta ajoittain oon kyllä noudattanut aika lailla kaikkia Minnie Maudin periaatteita. Eli siis syönyt sen 2500-3000+ kcal päivässä, liikkunut vain sen verran mikä on arjen kannalta välttämätöntä, jne. En kuitenkaan koe olevani tarpeeksi tietäväinen antaakseni asian suhteen neuvoja... Kannattaa lukea Heidin ''Free Your Self'' -blogia aiheesta, jot et sitä vielä ole tehnyt :) Ihanaa viikkoa myös sulle <3

   Poista

Lähetä kommentti